'Balotelli in Premier League meest beledigd op internet'

17 april 2015, 16:34

Dat veel mensen niet schromen om sporters via sociale media af te maken, is bekend. Het wordt onderstreept door een onderzoek van Kick It Out, een organisatie dat tegen discriminatie is. In de Premier League zijn er dit seizoen maar liefst 40.000 beledigende berichten over voetballers op internet geplaatst, waarvan er veel racistisch van aard waren.

Vooral Mario Balotelli moest het ontgelden. Bijna 8.000 berichten waren voor de spits van Liverpool bestemd en meer dan de helft van deze berichten waren racistisch getint.  Zijn ploeggenoot Daniel Sturridge en Arsenal-spits Danny Welbeck worden ook veelvuldig beledigd.

"Ik was gechoqueerd toen ik dat zag", zegt Liverpool-manager Brendan Rogers over de gang van zaken op het wereldwijde web. "Ieder bericht is er één te veel. We steunen organisaties die discriminatie tegengaan", aldus de Noord-Ier. "We moeten er alles aan doen om dit te stoppen", stelt Kick It Out-directeur Roisin Wood tegen de BBC. Zijn organisatie wil een groep opstarten dat zich bezighoudt met de bestrijding van beledigende teksten op Twitter.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen