Benteke in vorm: "Ik heb momenteel geen grenzen"

17 april 2015, 12:39

Christian Benteke begon moeizaam aan het nieuwe seizoen, maar heeft zijn oude vorm inmiddels helemaal hervonden. De Belgische spits scoorde in de laatste zes Premier League-wedstrijden acht keer voor Aston Villa. Zondag stuit de ploeg uit Birmingham in de halve finales van de FA Cup op Liverpool.

"Vanaf nu speel ik terug zonder twijfels, ik heb momenteel geen grenzen", vertelt Benteke tegen Het Nieuwsblad. Hij miste het WK in Brazilië vanwege een achillespeesblessure en had na zijn rentree in oktober even nodig om warm te draaien. "Ik speel met andere woorden terug zoals vroeger. De tegenstander is opnieuw bang van mij. Gewoon omdat ik opnieuw fit ben."

"Tijdens mijn moeilijke periode, ben ik blijven geloven op een goede afloop. Ik ben steeds hard blijven werken om terug te klimmen naar mijn oude niveau. De Rode Duivels op het WK bekijken op tv, dat was wel enorm pijnlijk. Maar mijn moeder zei dat ik God dankbaar moest zijn, want het had veel erger kunnen aflopen. Voor hetzelfde geld was mijn carrière voorbij."

Benteke hoopt op Europees voetbal met Aston Villa. In de competitie gaat de ploeg dat niet meer afdwingen, maar de FA Cup kan uitkomst bieden. Benteke: "Mijn grote droom is om Europees te schitteren en daarbij kan de FA Cup een helpende hand zijn. Dat is het mooie aan de Cup. Nu is alles mogelijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen