FC Porto boekt sensationele overwinning op Bayern

15 april 2015, 22:45   Bijgewerkt: 15 april 2015, 22:59

FC Porto heeft in de kwartfinale van de Champions League weten te stunten. In het eerste deel van het tweeluik met Bayern München maakte de Portugese ploeg optimaal gebruik van het feit dat Bayern met een zwaar gehavende ploeg speelde. Al binnen tien minuten spelen stond FC Porto in Estadio Dragão met 2-0 voor, en won de thuisploeg uiteindelijk met 3-1. Doelpunten kwamen op naam van Quaresma (tweemaal), Jackson Martinez (FC Porto) en Thiago (Bayern München).

De Portugese ploeg werd in het Dragão stadion een handje geholpen door een ontstellend zwakke Bayern-verdediging. Al in de tweede minuut verdiende Jackson Martinez een penalty nadat Xabi Alonso als laatste man de bal verloor en keeper Neuer aan de noodrem moest trekken. Quaresma benutte het buitenkansje: 1-0. Neuer mocht blij zijn met 'slechts' geel.

En zo stonden na de openingsfase veel FC Porto fans te knipperen met hun ogen: Was Bayern was niet de ploeg met de minste tegendoelpunten in zowel de Duitse competitie als de Champions League?

Pas na de twee tegendoelpunten werd Bayern wakker en kreeg het wat meer de regie over de wedstrijd. Hoewel de gehavende ploeg nog steeds slordig speelde, liet het wel zien effectief te zijn. Waar Lewandowski een bal van dichtbij nog over het doel kopte, scoorde Thiago na een half uur wel het zo belangrijke uitdoelpunt. Hij kon een lage voorzet van Boateng gemakkelijk binnen tikken.

In de tweede helft kwam juist de thuisploeg weer sterk uit de blokken. Door vroeg druk te zetten werd het de Duitsers constant moeilijk gemaakt om de bal weg te werken. Dat leverde een dot van een kans op voor Herrera. Quaresma stuurde Danilo weg aan de rechterkant, die de bal hard en strak voorzette. Herrera liep tegen de bal aan, maar Neuer toverde een geweldige redding tevoorschijn, waarmee hij de schade voor Bayern wist te beperken.

FC Porto zakte daarna terug, terwijl Bayern op zoek ging naar de 3-2, en daarmee een veel betere uitgangspositie voor de return van volgende week. Het lukte de ploeg van Pep Guardiola alleen niet meer om een grote kans te creëren, waardoor Bayern München een uiterst pijnlijke nederlaag lijdt in Portugal. Het zal volgende week vol aan de bak moeten in de eigen Allianz Arena om de achterstand van twee doelpunten goed te maken.