Barça troeft gehavend Paris Saint Germain af in Parijs

15 april 2015, 22:39   Bijgewerkt: 15 april 2015, 23:00

FC Barcelona heeft woensdagavond een belangrijke en grote stap gezet richting de halve finale van de Champions League. De Catalaanse topclub wist het eerste deel van de confrontatie met Paris Saint Germain overtuigend naar zich toe te trekken. Dankzij doelpunten van Neymar, Luis Suarez (tweemaal) en een van richting veranderd schot van Gregory van der Wiel werd het 1-3. PSG moest het zonder een aantal sterkhouders stellen en dat brak de Parijzenaars op in het Parc de Princes.

Vooral de afwezigheid van Zlatan Ibrahimovic, die wegens zijn rode kaart tegen Chelsea geschorst was, was zuur voor de thuisploeg. Tel daar de absentie van Marco Verratti en Thiago Motta en het feit dat David Luiz en Lucas Moura wegens fysieke klachten niet konden beginnen bij op en je krijgt een ploeg dat aanvallend geen vuist kan maken tegen een sterrenploeg als Barça. Hoewel PSG met hart en ziel speelde, was het aanvallend namelijk zeer onmachtig tegen de Spanjaarden.

In de tweede helft probeerde PSG met man en macht de gelijkmaker te forceren. Het kreeg ook wel kansjes, via Javier Pastore en Edinson Cavani, maar Barça was veel gevaarlijker. Waar Neymar en Messi zich in de eerste helft lieten zien, stond Suarez in de tweede helft op. Hij zorgde ervoor dat David Luiz, die al vroeg voor de geblesseerd uitgevallen Thiago Silva was ingevallen, 's nachts nog wel een paar keer wakker zal worden. Eerst deelde de Uruguayaan een panna uit aan de Braziliaan, alvorens hij zich langs Marquinhos en Maxwell wurmde om de 0-2 achter doelman Salvatore Sirigu te prikken. Even later herhaalde hij het huzarenstukje. Weer speelde hij David Luiz door de stokken en ditmaal ramde hij de bal hard in de kruising: 0-3.

De return in Camp Nou, waarin de formatie uit Parijs dus minimaal drie keer moet scoren, wordt op 21 april gespeeld. Het is nog maar de vraag of Barça-coach Luis Enrique in dit duel kan beschikken over Andrés Iniesta, aangezien de balvirtuoos per brancard van het veld gedragen werd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen