Parma kan opleving niet doorzetten tegen Genoa

15 april 2015, 20:27

Voor Parma was het dit seizoen één groot drama. De sportieve prestaties waren om te huilen en de roemruchte Italiaanse club werd midden in het seizoen failliet verklaard. De Ducali, die het seizoen door een noodfonds van Serie A-clubs konden afmaken, waren echter opeens aan een goede serie bezig. Er werd knap met 1-1 gelijkgespeeld bij Inter, alvorens er met 1-0 gewonnen werd van Udinese en koploper Juventus. Deze goede reeks is woensdagavond ten einde gekomen.

Op bezoek bij Genoa kwam Parma er niet aan te pas. De geplaagde club verloor met 2-0. Iago Falque was meteen al dichtbij na een lekkere panna en schoot de thuisploeg uit Genua binnen een kwartier alsnog op voorsprong. Hij rondde rustig af, na een pasje van Marco Borriello. De aangever moest er even daarna af met een blessure. Zijn vervanger Leonardo Pavoletti gooide het duel in de tweede helft in het slot.

Zodoende heeft Parma nog maar acht wedstrijden te spelen. De ploeg is de hekkensluiter van de Serie A, met zes punten achterstand op Cesena en vijf punten achterstand op Cagliari. Na het seizoen breekt er een uiterst onzekere periode aan voor de failliete club. Serie A-voetbal zit er sowieso niet in, het is nog de vraag wat er precies gaat gebeuren. Genoa klimt door de zege naar plek zeven.

Bij Parma kreeg aanvoerder Alessandro Lucarelli (foto), die met zijn 37-jarige leeftijd ouder was dan de dienstdoende scheidsrechter, zijn twaalfde gele kaart van het seizoen. Geen enkele speler kreeg er tot dusver in deze jaargang meer dan hij. Lucarelli was net terug van een schorsing van drie wedstrijden.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen