Lazio dendert over Roma heen, Napoli passeert Fiorentina

12 april 2015, 17:16   Bijgewerkt: 13 april 2015, 23:50

Voor Lazio Roma en Napoli was het een heerlijke zondagmiddag. Beide ploegen deden uitstekende zaken op de ranglijst van de Serie A. Lazio boekte zelf een klinkende 4-0 zege op Empoli en passeerde daardoor stadgenoot AS Roma, dat op bezoek bij Torino bleef steken op een 1-1 remise. Napoli deelde een dreun uit een Fiorentina, dat in het onderlinge duel met 3-0 verslagen werd en ook nog eens gepasseerd werd in de stand.

De motor van Lazio draait de afgelopen tijd op volle toeren. De Biancocelesti wisten alweer hun achtste overwinning op rij te behalen ten Empoli, dat met 4-0 kopje onder werd gedrukt. Stefano Mauri, Miroslav Klose (foto), Antonio Candreva en Felipe Anderson maakten de doelpunten voor Lazio, dat midweeks ten koste van Napoli de finale van de Coppa Italia bereikte. Een smet op de zege van Lazio was het uitvallen van Stefan de Vrij. De Nederlander moest na veertig minuten spelen de strijd staken wegens een blessure. Zijn vervanger Diego Novaretti liep tegen een rode kaart aan. Edson Braafheid kwam niet in actie.

Dankzij de zege is Lazio nu de nummer twee van de Serie A. Roma, de stadgenoot en de rivaal van de lichtblauwen, liep namelijk wederom averij op. De Giallorossi slaagden er niet in om te winnen bij Torino. Alessandro Florenzi opende vanaf elf meter nog wel de score, maar Maxi López bepaalde de eindstand op 1-1. Roma had een flink veldoverwicht in Turijn, maar kon dat niet tot expressie brengen in de score.

Het treffen tussen Napoli en Fiorentina was zeer interessant. De geplaagde Napolitanen werden deze week dus uitgeschakeld in het bekertoernooi en een nieuwe klap zou coach Rafael Benitez wel eens zijn baan kunnen kosten. Tegen Fiorentina, dat door Juventus geëlimineerd werd in de halve eindstrijd van de Coppa Italia, rechtte Napoli echter de rug. Dries Mertens bracht de thuisploeg op voorsprong. Gonzalo Higuaín dacht er met een schot via de lat 2-0 van te maken, maar zijn doelpunt werd niet toegekend door de arbitrage. De bal was duidelijk de lijn gepasseerd, maar de 'spooktreffer' werd niet erkend. Het had geen fatale consequenties: in de tweede helft zorgden Marek Hamsik en José María Callejón voor een prima zege: 3-0.

Chievo Verona is nagenoeg zeker van rechtstreeks lijfsbehoud. De ploeg van coach Rolando Maran won dankzij een kopbal van Sergio Pellissier met 0-1 van degradatiekandidaat Cesena, dat op dertien punten afstand werd gezet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen