Dost van goalgetter naar aangever: "Compliment voor hem"

12 april 2015, 13:17

VfL Wolfsburg boekte zaterdag een belangrijke 0-2 overwinning bij Hamburger SV, waardoor het nog steeds fier op plek twee staat in de Bundesliga. Bas Dost wist niet tot scoren te komen bij Die Wölfe, maar was tot twee keer toe de aangever bij een doelpunt. Dankzij de zege in de Imtech Arena van HSV is het voor Wolfsburg theoretisch niet meer mogelijk om vijfde te worden, waardoor het minimaal de voorronde van de Champions League haalt.

Dost maakte vlak na de winterstop indruk met zijn ongekende doelpuntenproductie, maar is nu dus aangever. Bij de doelpunten van Josua Guilavogui en Daniel Caligiuri verzorgde hij de assist. "Vooral bij het tweede doelpunt deed Bas het geweldig", zegt Kevin De Bruyne, normaliter de assistenkoning bij Wolfsburg, over de Nederlandse spits. "Hij hoeft niet altijd te scoren, het is ook goed als hij de aangever is", aldus de Belg.

Caligiuri, de maker van de tweede treffer, was ook lovend over Dost. "Bas kan niet alleen doelpunten maken, hij kan ze ook voorbereiden. Dat is een groot compliment voor hem."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen