Ruime zege in finale brengt PSG Coupe de la Ligue

11 april 2015, 23:02   Bijgewerkt: 12 april 2015, 00:23

De tweede prijs van het seizoen is binnen voor Paris Saint Germain. De equipe van coach Laurent Blanc sleepte zaterdag de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk, in de wacht. Bastia werd in de finale in het Stade de France in Parijs met 4-0 aan de kant gezet.

Het beslissende moment van de wedstrijd had plaats in de twintigste minuut. Bastia-verdediger Sebastien Squillaci veroorzaakte met een overtreding op Ezequiel Lavezzi een penalty en kreeg daarvoor een directe rode kaart, terwijl zijn Argentijnse opponent wel wat gretig naar het been van Squillaci leek te zoeken.

Zlatan Ibrahimovic zette zich achter de bal en ramde het leder vanaf elf meter hard in het doel. De Zweedse aanvaller werd eerder deze week voor vier duels geschorst omdat hij Frankrijk vorige maand een 'schijtland' noemde, maar die straf gold niet voor dit duel en dus kon hij vlak voor rust ook de 2-0 tegen de touwen jagen.

In de laatste tien minuten van de tweede helft liepen de elf van Paris Saint Germain uit naar een 4-0 overwinning op de tien van Bastia. Edinson Cavani nam beide treffers voor zijn rekening, eerst scoorde de Uruguayaan met een kopbal en in blessuretijd trof hij doel op aangeven van Ibrahimovic.

Door de winst van de Coupe de la Ligue kan Paris SG het seizoen nog altijd afsluiten met vijf prijzen. De nationale supercup had het al op zak, eind mei staat het tegenover tweedeklasser Auxerre in de eindstrijd van de Coupe de France. Daarnaast zijn de Parijzenaars koploper in de Ligue 1 en zijn ze nog actief in de Champions League. In de kwartfinale van het miljoenenbal is FC Barcelona de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen