Benfica weer scherp aan aftrap en wint, Porto juicht ook

12 april 2015, 00:18

Niet voor het eerst dit seizoen schoot Benfica zaterdag ijzersterk uit de startblokken in een thuiswedstrijd in de Portugese competitie. De titelverdediger stond in het eigen Estadio Da Luz al binnen negentien minuten met 3-0 voor tegen Academica Coimbra en won uiteindelijk met 5-1.

Jardel, Jonas en Lima (penalty) waren verantwoordelijk voor het doelpuntrijke begin van Benfica in het duel met Academica. 3-0 was ook de ruststand in Lissabon, zeven minuten na de doelwissel tekende Jonas met zijn tweede goal van de avond voor de 4-0. Rafael Lopes deed tien minuten voor tijd iets terug namens de bezoekers, maar dankzij Ljubomir Fejsa  was het laatste woord toch voor Benfica. De Serviër bepaalde in de 84ste minuut de eindscore op 5-1. Ola John mocht in de 73ste minuut invallen bij Benfica, dat voor de twaalfde keer op rij drie punten overhield aan een thuiswedstrijd in de Primeira Liga.

Ondanks de royale overwinning blijft de voorsprong van koploper Benfica op nummer twee FC Porto drie punten, aangezien de achtervolger ook zegevierde. Door goals van Ricardo Quaresma (strafschop), Danilo en Hernani won het met 1-3 bij Rio Ave. Tarantini maakte tussendoor een aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Marvin Zeegelaar stond in de basis bij Rio Ave, Bruno Martins Indi ontbrak bij FC Porto.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen