Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Excelsior dieper in zorgen na nederlaag tegen Vitesse

Excelsior dieper in zorgen na nederlaag tegen Vitesse

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

11 april 2015 – Excelsior heeft het degradatiespook weer wat dichterbij zien komen na een nederlaag tegen Vitesse. Op het eigen Woudestein moest Excelsior met 1-3 zijn meerdere erkennen in Vitesse. Bertrand Traoré (twee keer) en Renato Ibarra zorgden voor een Arnhemse overwinning. Voor de Kralingers maakte Tom van Weert het enige doelpunt.

Excelsior deed het dit seizoen, zeker gezien de mogelijkheden, naar behoren. Lang leek de degradatiezone ver weg, totdat de concurrentie punten ging sprokkelen en de Kralingers zelf een belangrijke misstap maakten bij ADO Den Haag. De gevarenzone in de Eredivisie kwam ineens een stuk dichterbij en dan liep Excelsior afgelopen woensdag ook nog de finale van de KNVB Beker mis nadat FC Groningen met 3-0 te sterk bleek in de halve eindstrijd.

In de mindere periode van de ploeg van Marinus Dijkhuizen moest uitgerekend Vitesse de tegenstander zijn. De Arnhemmers bleven al tien wedstrijden ongeslagen en staan er inmiddels zo goed voor dat de ploeg van Peter Bosz zich al op mag gaan maken voor de play-offs voor Europees voetbal. Toch begon Excelsior brutaal aan de wedstrijd.

Rochdi Achenteh maakte tot twee keer toe een slippertje achterin en leidde daarmee kansen in voor Ninos Gouriye. De aanvaller schoot eerst in de handen van Eloy Room en deed dat even later van dichtbij wederom. Daarna zakte het tempo in en werd het publiek pas aan het einde van de eerste helft weer vermaakt.

Na lang balbezit bracht Traoré Vitesse beheerst, maar tegen de verhouding in, op voorsprong. De thuisploeg herstelde zich bijzonder snel. Nauwelijks een minuut later lag de bal alweer aan de andere kant in het netje. Van Weert had de bal binnengekopt uit een corner nadat Room gehinderd leek te worden door Sander Fischer. Siemen Mulder keurde het doelpunt goed en daardoor was de stand bij rust 1-1. 

De tweede helft kwam bijzonder moeilijk op gang. Vitesse werd langzaamaan wat sterker en het was dan ook niet verrassend dat Traoré twintig minuten voor het einde de 1-2 maakte. Jeff Stans verloor de bal waarna Vitesse razendsnel omschakelde en scoorde.

Daarna ging Excelsior steeds meer risico nemen. Grote kansen leverde dat niet op en aan de andere kant werden de ruimtes alleen maar groter. In de slotfase had Vitesse de kans om er nog een grote score van te maken, maar alleen Ibarra kreeg de baal tegen de touwen, eindstand: 1-3.

Excelsior stond voorafgaand aan het duel met Vitesse vier punten voor op nummer zestien NAC Breda en moet nu vrezen dat het gat kleiner wordt. Vitesse nestelt zich steeds steviger in de subtop van de Eredivisie en is nu al elf wedstrijden op een rij ongeslagen. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd