Sombere Ancelotti: "Barça heeft touwtjes in handen"

8 april 2015, 13:28

Met maar liefst 9-1 won Real Madrid afgelopen weekend van Granada, mede dankzij maar liefst vijf doelpunten van Cristiano Ronaldo, maar veel bracht deze monsterzege de club niet. Omdat ook koploper FC Barcelona won, met 0-1 bij Celta de Vigo, blijft de achterstand van Real op de Catalaanse rivaal vier punten. Of zijn ploeg die achterstand nog goed kan maken, betwijfelt coach Carlo Ancelotti.

In aanloop naar de derby tegen Rayo Vallecano, vanavond (woensdag) om 22.00 uur, toonde Ancelotti zich niet heel optimistisch over de titelkansen van zijn ploeg. De bal ligt bij FC Barcelona, weet de Italiaan. "Ik ben er niet zeker van dat we de titel pakken, als we al onze resterende wedstrijden winnen", sprak hij. "Ik weet wat ons te doen staat, we moeten blijven winnen, maar op dit moment heeft Barça de touwtjes in handen."

In de Primera Division zijn nog negen wedstrijden te spelen. Aangezien Real en Barça elkaar niet meer treffen, moet de regerend Champions League-houder hopen dat FC Barcelona minimaal twee keer tegen puntenverlies aanloopt. Alleen dan kan Real, als het zelf geen fout maakt, de koppositie overnemen. Het doelsaldo van Real is, ondanks de 9-1 tegen Granada, nog iets minder dan dat van Barça: plus 64 om plus zestig.

Voor FC Barcelona staat vanavond (woensdag) een thuiswedstrijd tegen UD Almeria op het programma. Komend weekend moet Barça op bezoek bij Sevilla, Real Madrid speelt dan thuis tegen SD Eibar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen