Trost: "Clubbelang groter dan mijn eigen belang"

8 april 2015, 09:57

René Trost was er na de afstraffing tegen Sparta (6-0) al snel uit dat het voor Roda JC beter was als hij vertrok. Dinsdagavond werd de breuk tussen de coach en de Limburgse club officieel gemaakt.

In de uren na de pijnlijke nederlaag in Rotterdam besloot Trost al dat het tijd was om samen te gaan zitten met de Kerkraadse clubleiding. "Ik heb met Wim Collard (algemeen directeur, red.) en Toine van Mierlo gebeld om voor dinsdag een afspraak te maken", legt hij uit in Dagblad de Limburger. "Ik had nog geen besluit genomen, maar wel mijn gevoel op tafel gelegd dat er iets moest gebeuren. Zij speelden met hetzelfde idee. Ik heb het verstand laten prevaleren boven het hart. Het clubbelang is groter dan mijn eigen belang."

Geconcludeerd moet worden dat het huwelijk tussen Roda en Trost mislukt is. De coach trad in de zomer in dienst, met als opdracht om de club terug naar de Eredivisie te brengen. "We zijn geen kampioen geworden en hebben niet altijd sprankelend gespeeld. Maar we hebben nog alle kansen om het doel te bereiken. Ik had niet het gevoel dat de spelers het lieten lopen, omdat ze het niet meer in mij zouden zien zitten. Ik zag eerder angst en een gebrek aan vertrouwen. Daar ben ik als trainer ook verantwoordelijk voor en het is me niet gelukt er iets aan te doen. Het is voor mij onverklaarbaar waarom het na de winterstop fout is gegaan. Op een gegeven moment ben je aan het einde van je Latijn en heb je wel het gevoel dat je er niet meer uit kunt halen."

Assistent-trainers Rick Plum en Regillio Vrede en keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder worden, na het vertrek van Trost, tot nader orde verantwoordelijk voor het eerste elftal van Roda JC Kerkrade. Directeur Collard hoopt dat dit trio het seizoen mag afmaken van de KNVB. "Dat heeft onze voorkeur. Mag dat niet, dan gaan we niet op zoek naar een tussenpaus voor de rest van dit seizoen, maar naar een trainer voor de langere termijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen