"Als Necid hard geschoten had, had ik hem misschien gehad"

8 april 2015, 08:38

Hij begon op de bank, maar bijna werd Nick Marsman de held van FC Twente in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle. De reservekeeper stopte de penalty van Thomas Lam, maar het bleek niet voldoende voor de winst. Omdat twee teamgenoten van hem misten, en Tomas Necid zijn hoofd koel hield, ging de overwinning toch naar PEC Zwolle.

Marsman, al voor rust ingevallen voor de geblesseerde Sonny Stevens, probeerde er het beste van te maken in de strafschoppenserie. "Als doelman is een strafschoppenserie natuurlijk een kans om je te laten zien. Ik probeerde alles er uit te halen en bij de tegenstanders in het hoofd te kijken. Ik pakte een van de eerste penalty's, maar vervolgens misten wij er zelf ook meteen een", zegt de doelman op de website van zijn ploeg. "Dan komt het aan op de strafschop van Tomas Necid. Ik ging naar rechts en ik denk dat wanneer hij hard had geschoten, ik de bal misschien wel had gehad. Nu schoot hij met een soort stiftje, waardoor ik kansloos was", beschrijft hij de winnende penalty van de Tsjech.

Door de bekernederlaag dreigt het seizoen voor FC Twente uit te lopen op één groot fiasco. Marsman: "Er is heel veel gebeurd dit seizoen en wij zijn als ploeg niet in staat geweest om op het sportieve vlak de gebeurtenissen binnen de club recht te zetten. We hebben nog vijf wedstrijden, waarin we er nog voor moeten gaan. Alleen al omdat de supporters het gewoon verdienen dat we het seizoen zo goed mogelijk afsluiten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen