Dost met Wolfsburg moeizaam naar halve finale beker

7 april 2015, 20:54

Eenvoudig ging het niet, de zege was zelfs enigszins tegen de verhouding in te noemen, maar VfL Wolfsburg staat in de halve finale van de DFB Pokal. Met Oranje-international Bas Dost in de spits won de nummer twee van de ranglijst thuis nipt, met 1-0, van SC Freiburg.

Met Wolfsburg en Freiburg stonden, in de eerste kwartfinale van het bekertoernooi, de nummers twee en veertien van de Bundesliga tegenover elkaar. Op papier zou het dus geen al te lastige opgave moeten zijn voor Wolfsburg om de laatste vier te bereiken, maar in praktijk bleek dat anders. Freiburg was gevaarlijk en verdiende een voorsprong, maar wist zijn kansen niet om te zetten in een doelpunt. Veelzeggend was dat Freiburg na tien minuten in de tweede helft veertien keer op doel geschoten had, tegenover zes doelpogingen voor Wolfsburg.

Toch was het Wolfsburg dat, twintig minuten voor tijd, als eerste scoorde. Scheidsrechter Tobias Stieler legde de bal op de stip na een vermeende overtreding van Freiburg-speler Julian Schuster op Daniel Caligiuri en de toegekende penalty werd benut door Ricardo Rodriguez.

Tien minuten na deze goal werd Dost, die niet heel gelukkig speelde, gewisseld voor Nicklas Bendtner. De stand veranderde niet meer, door de strafschop van Rodriguez bleef het 1-0.