Schilder: "Alleen bekertoernooi kan seizoen Twente redden"

Ger
7 april 2015, 13:03

Alsof de financiële problemen al niet voor genoeg ellende zorgen, kreeg FC Twente de voorbije speelronde in de Eredivisie ook nog eens een pak slaag van PSV (0-5). De Enschedese club ziet de halve finale van de KNVB Beker vanavond als dé kans om het geschonden blazoen op te poetsen. Verdediger Robbert Schilder beseft dat er veel druk staat op het duel met PEC Zwolle. "Deze halve finale maakt of breekt ons seizoen."

Schilder stoort zich aan de kritiek op coach Alfred Schreuder, die tegen PSV duidelijk geen risico's met zijn spelers wilde nemen. De veelgehoorde verwijzing naar competitievervalsing gaat er bij hem niet in. "Uiteindelijk heeft de trainer niet zo heel veel jongens gespaard. Renato Tapia was zaterdag in principe fit, maar hij was pas een dag eerder bij de selectie aangesloten (wegens interlandverplichtingen met Peru, red.). Daarnaast werd Hidde ter Avest aan de kant gehouden omdat hij kampte met vermoeidheidsklachten. Dat is ook wel logisch, aangezien hij als jonge speler al zo vaak in actie is gekomen. Verder heeft niemand tegen PSV rust gekregen, want de overige ontbrekende spelers hadden allemaal blessures."

Dat de KNVB Beker voor het sportief en financieel geplaagde FC Twente de laatste kans is om nog iets van het seizoen te maken, beseft Schilder maar al te goed. Na het zware verlies tegen PSV dreigen de manschappen van Schreuder inmiddels zelfs naast de play-offs om Europees voetbal te grijpen. "Ik hoef er niet om heen te draaien dat dit een hele belangrijke wedstrijd is. Dit kan het seizoen in feite maken of breken", aldus Schilder. "Als we de beker winnen, verzekeren we ons van Europees voetbal en dat is ook de doelstelling. Bovendien hebben we dan een prijs en dat is voor deze club momenteel zeer welkom."

"Natuurlijk laten de problemen ons niet onberoerd, maar voor de supporters en de mensen op kantoor is het erger. Wij als spelers focussen ons op het voetbal, de rest kan zich er waarschijnlijk moeilijker voor afsluiten", denkt Schilder. Ook voor de achterban wil hij daarom graag met FC Twente de finale in De Kuip bereiken. "Nu de competitie zo teleurstellend verloopt, kunnen we wel eerlijk zeggen dat alleen het bekertoernooi dit seizoen nog goed kan maken. Het is alvast een voordeel dat we de halve finale thuis spelen. Ik verwacht een hele mooie sfeer in het stadion. Iedereen bij FC Twente beseft het belang van de wedstrijd tegen Zwolle. We hebben meer dan ooit een overwinning nodig."

Door: Ger Hensen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen