Ajax lijkt bezem flink door huidige spelersgroep te halen

Ajax lijkt bezem flink door huidige spelersgroep te halen

7 april 2015 – Het lijkt erop dat Ajax flink wakker geschud wordt door de gang van zaken in het huidige seizoen. De Amsterdammers moesten deze jaargang hun meerdere erkennen in PSV, dat maar liefst tien punten voor staat en gemakkelijk kampioen lijkt te worden. Bovendien was het spel van de Ajacieden allesbehalve om naar huis te schrijven. Het zorgt ervoor dat er drastische veranderingen lijken te gaan plaatsvinden in de ArenA.Er moet volgend seizoen een 'kampioenswaardige' selectie staan en daarvoor zijn de nodige mutaties nodig. Een aantal spelers zal in ieder geval vertrekken en ruimte maken. Niklas Moisander verkast in ieder geval transfervrij naar Sampdoria en ook Niki Zimling lijkt zijn heil elders te gaan zoeken. De Telegraaf stelt dat Mike van der Hoorn, Kolbeinn Sigthórsson en de aan sc Heerenveen verhuurde Lerin Duarte voor elk acceptabel bod mogen vertrekken. Bovendien is er veel kritiek op de prestaties van Nicolai Boilesen.

Halverwege het seizoen werd Daley Sinkgraven al weggehaald bij Heerenveen en huurling Arek Milik werd permanent overgenomen van Bayer Leverkusen. Ondertussen zou Ajax al ver zijn met Nemanja Gudelj. De smaakmaker van AZ lijkt zich voor vijf jaar te gaan verbinden aan Ajax. Maar dit zijn niet de enige versterkingen die Ajax wil strikken. Er zouden nog vier extra spelers bij moeten komen.

Er wordt door de beleidsbepalers van Ajax rekening gehouden met een zomerse transfer van de veelbesproken Ricardo Kishna, die een contract tot medio 2016 heeft. Daardoor wil Ajax een vleugelaanvaller aan boord halen. Op het Amsterdamse verlanglijstje staan ook een extra spits, een jonge rechtsbenige centrale verdediger als stand-in van Joël Veltman en een linkerverdediger die ook centraal achterin kan spelen. Ajax scout momenteel in Zuid-Amerika, waar de club naar potentiële versterkingen met 'gif' zou hebben gekeken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020