Mitrovic helpt Anderlecht aan overwinning op Charleroi

6 april 2015, 19:57   Bijgewerkt: 6 april 2015, 20:03

In navolging van koploper Club Brugge en KAA Gent is ook Anderlecht erin geslaagd goed van start te gaan in de Belgische Play-Off I, waarin gestreden wordt om de landstitel. De formatie van Besnik Hasi rekende in eigen stadion met 1-0 af met Charleroi. De titelhouder begon als nummer drie aan de play-offs, maar komt door de overwinning op gelijke hoogte met nummer twee Gent.

Anderlecht, met Bram Nuytinck in de basisploeg, begon voortvarend aan de confrontatie met de nummer zes van de groep. De bezoekers werden direct teruggedrongen in het Constant Vanden Stockstadion, maar de thuisploeg wist het overwicht niet te verzilveren met doelpunten. Na de uitstekende eerste 25 minuten zakte Anderlecht wat terug en kreeg ook Charleroi kansen om te scoren.

In de tweede helft speelde Anderlecht minder dominant dan in de openingsfase van het duel, maar de titelouder nam na een kwartier wel de leiding. Aleksandar Mitrovic scoorde zijn vijftiende treffer en deed dan na een uitstekende aanval van de thuisploeg. Na een prima combinatie op de linkerflank legde Frank Acheampong de bal terug op de Serviër, die de bal rustig in het doel schoof. De treffer van Mitrovic bleek de enige van het duel, waardoor Anderlecht met een goed gevoel begonnen is aan de play-offs.

In België worden punten uit de reguliere competitie gehalveerd voordat er gestart wordt met de play-offs. Club Brugge heeft na één speelronde de beste papieren voor de landstitel. De ploeg van Michel Preud'homme won op tweede paasdag met 2-1 van Standard Luik en gaat daardoor aan de leiding met 34 punten. Ook AA Gent won in de eerste speelronde, waardoor de drie bovenste teams met een zege begonnen zijn aan de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen