Over de grens: wat opviel in het buitenland

6 april 2015, 18:39   Bijgewerkt: 6 april 2015, 18:52

Met mooie doelpunten en leuke wedstrijden was het sportief gezien weer een prima weekend wat het buitenlands voetbal betreft. Een laffe actie in Turkije wierp echter een grauwe deken over het weekeinde. FCUpdate.nl zet toch, zoals elke maandag, weer een aantal zaken op een rijtje.

Turkse hooligans overschrijden elke grens

{image[301050][right-half][]}Voetbalhooliganisme bereikte zaterdag een dieptepunt in Turkije, met de beschieting van de spelersbus van Fenerbahçe na het uitduel met Rizespor (1-5 winst). Hierbij raakte de chauffeur zwaargewond, maar hij verkeert niet meer in levensgevaar. Bizar genoeg was het niet de eerste keer dat de grootmacht uit Istanbul op deze route slachtoffer werd van een aanslag. In 2004 werd het bekogeld met stenen. "Het was de meest beangstigende ervaring in mijn carrière. We reden bijna de Zwarte Zee in", aldus Pierre van Hooijdonk, destijds speler van Fener. [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/274417/komend-weekend-geen-voetbal-in-turkse-super-lig/,_blank,Inmiddels] is de Süper Lig-speelronde van komend weekend afgelast. Als het aan Fenerbahçe ligt, wordt er zelfs niet meer gevoetbald totdat de verantwoordelijke(n) voor deze actie bekend zijn.

Hooligans hadden het ook voorzien op de bus van Paris Saint Germain en Borussia Dortmund, maar hierbij vielen gelukkig geen gewonden, het bleef bij materiaalschade. Op het moment van de aanslag zat er niet eens iemand in de bus bij Dortmund. Paris SG werd bij aankomst in Marseille bekogeld met allerlei projectielen.

Krul gebeten hond na eerste zege voor 'Dick'

{image[301035][left-half][]}Dick Advocaat, vanwege zijn voornaam al populair in Engeland, heeft zijn eerste driepunter met Sunderland te pakken. De Tyne-Wear-derby tegen Newcastle United werd met 1-0 gewonnen, dankzij een prachtige volley van Jermain Defoe die volgens Advocaat (met knipoog) dubbel had moeten tellen. Na afloop ging het echter vooral over Tim Krul. De Newcastle-keeper leek Defoe in de rust [a,http://www.fcupdate.nl/video/9115/krul-heeft-onderonsje-met-defoe/,_blank,te feliciteren], hetgeen hem op sociale media op veel kritiek kwam te staan. "Je mag in de zomer vertrekken", klonk het onder meer, maar Krul is zich van geen kwaad bewust. "Ik zei iets in de trant van: Wat een mazzelaar ben je, maar dan met een iets venijnigere ondertoon", reageert de Nederlander. "Deze nederlaag doet mij pijn. Ook ik baal enorm van die goal."

Er waren meer mooie doelpunten te zien in Engeland. Zo schoot Wayne Rooney heerlijk raak uit de draai én scoorde Stoke City-speler Charlie Adam [a,http://www.fcupdate.nl/video/9106/stoke-speler-adam-scoort-vanaf-eigen-helft/,_blank,vanaf eigen helft] tegen Chelsea. "Alleen jammer dat keeper Courtois er nog even aan zat", grinnikte de Schot na afloop bij Sky Sports. Chelsea-manager José Mourinho sprak er droogjes over op de persconferentie. "Ik heb er niet van genoten", klonk het.

Ronaldo chef-kok bij Madrileense paasbrunch

{image[301001][right-half][]}Het was een vroegertje voor de supporters van Real Madrid. Vanwege de commerciële belangen in Azië werden ze zondag al om 12.00 uur in Bernabéu verwacht voor de ontmoeting met laagvlieger Granada. Maar ze kregen dan wel een overheerlijke paasbrunch voorgeschoteld, met Cristiano Ronaldo als chef-kok. De Portugese vedette had met vijf goals, waaronder een hattrick binnen acht minuten (zijn snelste ooit), een groot aandeel in de 9-1 zege. Ook Karim Benzema (twee goals) en Gareth Bale (één treffer en twee assists), de andere leden van de bekritiseerde BBC, deden een duit in het zakje. De dip van Real van voor de interlandbreak, volgens coach Carlo Ancelotti veroorzaakt door een gebrek aan scorend vermogen, lijkt voorbij.

Straftraining in plaats van paasontbijt voor Internazionale

{image[301054][left-half][]}Geen paasontbijt met de familie voor de spelers van Internazionale. Eerste paasdag is een belangrijke dag in het katholieke Italië, maar trainer Roberto Mancini had er even geen boodschap aan. De oefenmeester verwachtte de Inter-selectie zondag al om 7.45 uur op de club voor een straftraining. I Nerazzurri waren een dag eerder niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter Parma. Het was de zoveelste teleurstelling van het seizoen voor de Milanezen, die nu al vijf Serie A-duels op een zege wachten en Europees voetbal lijken te kunnen vergeten. Mancini was een dag later nog steeds boos. "Hij heeft niet met ons gesproken, maar ons alleen laten trainen", zei middenvelder Hernanes na de allenamento punitivo tegen SportMediaset.

Wie had dat gedacht? Van materiaalman naar doelman

{image[301055][right-half][]}Helsingborgs IF-coach Henrik Larsson zat op de eerste speeldag van de Zweedse Allsvenskan al zo dun in zijn doelmannen dat hij tegen Kalmar FF materiaalman en keeperstrainer Daniel Andersson maar onder de lat zette. Andersson heeft in het verleden wel op hoog niveau gekeept - hij haalde één keer de nationale ploeg van Zweden - maar is inmiddels 42 jaar en al een tijdje gestopt. Hij deed het echter prima en hielp Helsingborg zelfs aan een 0-0 gelijkspel. "Ik ben heel blij dat Andersson zo multifunctioneel is voor de club, hij heeft geen fout gemaakt", was Larsson lovend bij tv-zender C More. Andersson vult aan: "Een scenario waar ik nooit rekening mee heb gehouden, van materiaalman naar doelman." Wie had dat gedacht?

Door: Rahied Ishaak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen