Roda krijgt pak rammel, concurrent Eindhoven loopt uit

Roda krijgt pak rammel, concurrent Eindhoven loopt uit

6 april 2015 – Roda JC Kerkrade lijkt ook de tweede plaats in de Jupiler League te kunnen vergeten. De Limburgers kregen maandag, tweede paasdag, op het Kasteel een ongekend pak slaag van middenmoter Sparta: 6-0. De achterstand op nummer twee FC Eindhoven bedraagt nu zeven punten, aangezien de Brabanders met 1-0 wonnen van Telstar. De kersverse kampioen NEC boekte op de valreep een 1-2 overwinning bij FC Oss.

Bij rust keek Roda JC al tegen een 4-0 achterstand aan in Rotterdam. Denis Mahmudov opende in de zeventiende minuut met een fraai schot van buiten het penaltygebied, dat via de onderkant van de lat in het doel stuiterde, de score. Vijf minuten later kopte Johan Voskamp uit een vrije trap van Huseyin Dogan de 2-0 binnen. Met een mooie pass zette Mahmudov in de 38ste minuut teamgenoot Pieter Nys oog in oog met Roda JC-keeper Verbist en de Spartaan kwam als winnaar uit de strijd (3-0). Mahmudov tekende op slag van rust voor de vierde Rotterdamse treffer. Hij schoof de bal van dichtbij, geheel ongedekt, in een leeg doel nadat Daniël Breedijk zich niet zelfzuchtig toonde en het leder breed legde.

In de tweede helft bepaalde Sparta in een tijdsbestek van drie minuten de eindscore op 6-0. Voskamp zorgde in de 66ste minuut na een hoekschop met het hoofd voor de 5-0, korte tijd later voltooide Mahmudov zijn hattrick. Roda JC blijft door het pak rammel op 61 punten steken, nummer twee FC Eindhoven heeft er nu 68. De Brabanders wonnen thuis met 1-0 van Telstar, door een goal van Branco van den Boomen in de 38ste minuut. De oud-Ajacied trof doel met een mooi stiftje. Nummer vier FC Volendam naderde Roda JC tot één punt, dankzij een 0-2 zege bij De Graafschap. Guyon Philips kort voor de pauze en Raymond Fafiani er vlak na maakten het verschil op de Vijverberg. Eerstgenoemde was het eindstation van een counter, de laatste was trefzeker met een vrije trap.

Christian Santos was de grote man bij kampioen NEC in het uitduel met FC Oss. De Venezolaan boog hoogstpersoonlijk een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege. Santos herstelde in de 35ste minuut op aangeven van Anthony Limbombe het evenwicht en in blessuretijd kopte hij, uit het niets, de 1-2 binnen na een vrije trap van zijn eerdergenoemde ploeggenoot. NEC heeft nu 89 punten. FC Emmen nam de vijfde plaats over van FC Oss, dankzij een 0-1 overwinning bij Jong FC Twente. Marcel Seip was met een goal in de 58ste minuut de matchwinner in Enschede.

gerelateerd