Nieuwe coach Almeria wacht gelijk speciaal duel

6 april 2015, 13:17

Sergi Barjuan is de nieuwe coach van UD Almeria. De 43-jarige Spanjaard volgt bij de ploeg uit Andalusië, die in La Liga tegen degradatie knokt, Juan Ignacio Martínez op. Laatstgenoemde werd zondag, nog geen vier maanden na zijn aanstelling, ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten.

Sergi debuteert komende woensdag met een uitwedstrijd tegen FC Barcelona als trainer van Almeria. Dat is speciaal, aangezien de voormalige linksback bij de Catalaanse grootmacht debuteerde in het profvoetbal. Hij speelde het grootste deel van zijn loopbaan voor Barça, maar vertrok in 2002 naar Atlético Madrid omdat Louis van Gaal hem niet meer nodig had. Bij Atlético zette Sergi in 2005 een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. Als coach heeft hij twee jaar ervaring bij Recreativo de Huelva. Daarnaast werkte hij als jeugdtrainer bij Barcelona.

Almeria is al zeven wedstrijden zonder zege. Afgelopen weekend ging het voor eigen publiek met 1-4 onderuit tegen Levante, een concurrent in de strijd om lijfsbehoud. Almeria staat één punt onder de rode streep in de Spaanse competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen