De Boer: "Olsen snapte niet dat we Zimling niet haalden"

6 april 2015, 12:46

Frank de Boer geeft toe dat het aankoopbeleid van Ajax dit seizoen niet geslaagd is. Niki Zimling werd afgelopen zomer op de valreep naar de Amsterdam ArenA gehaald, maar de Deense middenvelder is geen versterking gebleken voor het elftal.

"We waren op zoek naar een ervaren middenvelder met leiderscapaciteiten. In mijn achterhoofd zat een uitspraak van Morten Olsen (bondscoach Denemarken, red.). Hij snapte niet dat we Zimling niet haalden, in zijn ogen een jongere uitvoering van Simon Poulsen", aldus De Boer bij de NOS. Een jaar eerder was de komst van Mike van der Hoorn naar Ajax ook al geen succes. "Hij moet concurreren met Joël Veltman. Als die in vorm is, is hij de beste verdediger van Nederland."

Luuk de Jong verhuisde afgelopen zomer naar PSV, maar was ook in beeld bij Ajax. "Uiteindelijk hebben we niet voor De Jong gekozen. Dat heeft met kosten te maken. Bovendien is ons spel misschien wat lastiger voor hem, met kleinere ruimtes", aldus De Boer. In de A1 van Ajax loopt volgens de coach wel een talentvolle spits rond. "Adham El Idrissi, een type Luis Suárez. Werkt heel hard, maar heeft ook een goede techniek. Richairo Zivkovic? Hij is ook nog maar een A-junior. We geven hem zeker niet op. Elke minuut in Ajax 1 is voor hem dit seizoen een bonus."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen