Manu: "Seizoen geslaagd als we derde worden"

5 april 2015, 21:21

Door de knappe en overtuigende overwinning op AZ (1-4) is vrijwel zeker dat Feyenoord als derde gaat eindigen in de Eredivisie. De voorsprong op nummer vier AZ is opgelopen tot zeven punten en dat zou, met nog maar vijf duels te spelen, ruim voldoende moeten zijn voor de Rotterdammers. Europees voetbal is daarmee veiliggesteld en dat stemt Elvis Manu, goed voor twee doelpunten tegen AZ, tevreden.

Manu vindt dat zijn club tevreden mag zijn over de naderende uitkomst van dit seizoen. "Als we ons rechtstreeks plaatsen voor de Europa League, is het seizoen voor ons toch geslaagd. Dan hebben we ons doel bereikt. Europees voetbal, daar snakt deze club naar", zegt de aanvaller in gesprek met FCUpdate.nl.

Toch had de clubleiding de lat hoger gelegd, want begin september werd door technisch directeur Martin van Geel uitgesproken dat Feyenoord dit seizoen mee moest doen om het kampioenschap in de Eredivisie. Dat zat er eigenlijk geen moment in, vooral omdat de club in de eerste weken van het seizoen veel te veel punten verloor. "Ons begin van het seizoen was te wisselvallig", weet Manu. "De structuur ontbrak nog. Die is er nu wel en in topwedstrijden zijn we nooit weggespeeld. Maar het is zuur dat we zo veel punten gemorst hebben."

Door het puntenverlies van Ajax tegen FC Utrecht (1-1) is plek twee in de Eredivisie voor Feyenoord nu dichterbij dan plek vier. Zes punten is de achterstand op de Amsterdammers. Manu: "Of we nog tweede kunnen worden? Daar hebben we geen invloed op. Maar zo lang het niet gespeeld is, gaan we ervoor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen