Sneijder speelt glansrol in belangrijke zege Galatasaray

Sneijder speelt glansrol in belangrijke zege Galatasaray

5 april 2015 – Galatasaray heeft zondagmiddag de koppositie heroverd in de Turkse Süper Lig. Cimbom won in de eigen Turk Telekom Arena met 3-2 van Karabükspor. Wesley Sneijder, die in de twee interlands van Nederland tegen Turkije (1-1) en Spanje (2-0 winst) ook al prima speelde, was van grote waarde voor zijn werkgever.Sneijder was vanuit een vrije trap van grote afstand verantwoordelijk voor de 2-0 voor Galatasaray, nadat Yasin Öztekin in de eerste helft voor het openingsdoelpunt had gezorgd. Met een schot via de paal én de keeper in de korte hoek verdubbelde onze landgenoot de marge. Even later maakte Umut Bulut er 3-0 van. De spits leek het duel in het slot te gooien, maar Karabükspor kwam terug tot 3-2.

Uiteindelijk zorgde Sneijder met zijn tweede van de middag voor de bevrijding. Zodoende was de Oranje-international van onschatbare waarde voor Galatasaray. Hij heeft een uitstekende staat van dienst tegen Karabükspor, aangezien hij nu in vijf ontmoetingen met deze club evenzoveel doelpunten heeft gemaakt.

Galatasaray laat Fenerbahçe dankzij de winst weer één punt achter zich. De stadgenoot won zaterdagavond met 1-5 bij Rizespor, maar na afloop van deze wedstrijd ging het vooral om het heftige schietincident dat plaatsvond.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020

  3. dinsdag 7 juli 2020