Recordjager Ronaldo maakt zijn snelste hattrick ooit

5 april 2015, 15:27

Cristiano Ronaldo wist zondagmiddag voor de eerste keer in zijn periode bij Real Madrid maar liefst vijf doelpunten te maken in één wedstrijd. Mede door het kwintet van de Portugese superster zegevierden Los Blancos in het eigen Bernabéu met 9-1 over Granada CF. Ronaldo heeft zich weer in de boeken geschoten.

De Portugese aanvaller was tegen Granada trefzeker in de 30ste, 36ste en 38ste minuut, wat dus inhoudt dat hij binnen negen minuten een loepzuivere hattrick wist te maken. Het is de snelste hattrick die Ronaldo tot dusver in zijn carrière heeft gemaakt. Zijn teller van drieklappers in de Primera División staat nu alweer op 24, evenveel als Lionel Messi. In de tweede helft van het duel met Granada maakte hij zijn vierde en vijfde treffer van de middag.

In totaal verzorgde Ronaldo 28 hattricks voor Real Madrid, waarmee hij het clubrecord van icoon Alfredo Di Stéfano heeft geëvenaard. De Portugees is ook weer de topscorer van de Spaanse competitie. Hij staat op 36, vier meer dan Messi. De Argentijn komt zondagavond nog wel in actie met Barça tegen Celta de Vigo (uit).