Rutten kiest voor Kazim én Achahbar, ook Clasie speelt

5 april 2015, 11:26   Bijgewerkt: 5 april 2015, 11:32

Het was in aanloop naar de wedstrijd tussen AZ en Feyenoord (12.30 uur) vooral de vraag wie coach Fred Rutten in de spitspositie zou posteren bij Feyenoord: Colin Kazim-Richards of Annas Achahbar. Ruim een uur voor de aftrap van het belangrijke duel in de strijd om plek drie is gebleken dat beide aanvallers in de basisopstelling zijn opgenomen.

Het was een lastige keuze voor Rutten. Bij de afwezigheid van de geblesseerde Kazim wist Achahbar te schitteren, met een belangrijk doelpunt tegen FC Dordrecht (1-2 winst) en twee fenomenale treffers tegen PSV (2-1 winst). Omdat Kazim weer volledig hersteld is, moest Rutten kiezen. De trainer heeft dus voor beide spelers gekozen. Dat gaat ten koste van Jens Toornstra, die net als Jean-Paul Boëtius op de bank plaatsneemt. Jordy Clasie kan ondanks knieklachten gewoon beginnen bij de Rotterdammers.

Bij AZ staat Aron Jóhannsson niet aan de aftrap, de voorkeur gaat uit naar Robert Mühren. Thom Haye houdt Dabney dos Santos, Guus Hupperts en Muamer Tankovic buiten de startformatie van coach John van den Brom. Derrick Luckassen vervangt Wesley Hoedt en Celso Ortiz keert na lange afwezigheid terug in de basis.

Opstellingen

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Poulsen; Henriksen, Ortiz, Gudelj; Berghuis, Mühren, Haye.

Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Achahbar, Kazim-Richards en Manu.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen