De Jong: "Als we zo spelen, is PSV onverslaanbaar"

Ger
5 april 2015, 00:29

Luuk de Jong zette PSV met zijn openingstreffer op het juiste spoor tegen FC Twente. Uiteindelijk zegevierde de lijstaanvoerder in de Grolsch Veste met 0-5. De spits is in zijn nopjes met het resultaat én het spel van PSV, maar leeft ook mee met de Enschedese ploeg.

"Dit is een heel belangrijke stap richting het kampioenschap. FC Twente speelde weliswaar niet in de sterkste opstelling, maar van onze kant was het gewoon een goede wedstrijd. Alle linies haalden een ruime voldoende", zegt De Jong tegenover FCUpdate.nl. "Natuurlijk ligt de nadruk na zo'n ruime zege op de aanvallers, maar ook achterin hadden we het prima voor elkaar. Bovendien voorkwam Jeroen Zoet in de eerste helft met een katachtige redding een tegendoelpunt."

PSV kwam al in de eerste helft op een 0-3 voorsprong. "Daarmee was het duel eigenlijk al beslist", weet De Jong. "We hebben nog maar eens laten zien over veel kwaliteiten te beschikken. Als alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen, zijn we in de Eredivisie onverslaanbaar. Hopelijk blijven we zo spelen en veroveren we snel de titel. Al moeten we wel bij de les blijven. In de volgende speelronde treffen we PEC Zwolle en dat is een lastige ploeg. Daarnaast spelen we nog twee uitwedstrijden en daarin kan ook van alles gebeuren."

De Jong voelt na het resultaat ook mee met FC Twente, waar hij in de periode 2009-2012 zelf speelde. De nederlaag is een nieuwe dreun voor de in financieel zwaar weer verkerende Enschedese club. "Ik heb een mooie tijd gehad bij Twente. Het is jammer dat de club het zo moeilijk heeft. Hopelijk bereikt Twente de bekerfinale, want een succes kunnen ze goed gebruiken."

Het weekend voor PSV kan zondag nóg mooier worden als nummer twee Ajax schade oploopt in de het uitduel met FC Utrecht. "Ik ga met een schuin oog naar die wedstrijd kijken", aldus De Jong. "Wellicht komt de titel nog verder binnen handbereik."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen