Fenerbahçe op schot, El Kabir nekt Wouters met hattrick

4 april 2015, 21:48

Zonder de geblesseerde Dirk Kuyt heeft Fenerbahçe uitgehaald in de uitwedstrijd tegen Rizespor. De ploeg van coach Ismail Kartal zegevierde zaterdag met 1-5 over de nummer veertien van het Super Lig-klassement.

Door twee goals van Moussa Sow en één van Mehmet Topuz stond Fenerbahçe bij rust al met 0-3 voor tegen Rizespor. In de eerste tien minuten van de tweede helft liepen de bezoekers uit naar 0-5, door toedoen van Pierre Webó en Caner Erkin. Deniz Kadah deed in de 62ste minuut iets terug namens de thuisploeg.

Fenerbahçe heeft nu 56 punten, voldoende om Galatasaray (55 punten) en Besiktas (54) te passeren en de koppositie te grijpen, maar de twee titelrivalen spelen later deze speelronde nog. Galatasaray ontvangt zondag Karabukspor, Besiktas speelt maandag thuis tegen Basaksehir.

Eerder op de dag mondde de ontmoeting tussen Genclerbirligi en Kasimpasa SK uit in een doelpuntenfestijn. De ploeg uit Ankara won mede door een hattrick van voormalig NEC'er Moestafa El Kabir, twee van zijn goals waren wel vanaf elf meter, met 5-2. Ryan Babel, die net als Ryan Donk een basisplek had gekregen van coach Jan Wouters, had Kasimpasa in de vierde minuut nog wel op 0-1 gezet.