Gentenaar: "NEC gaat het goed doen in de Eredivisie"

4 april 2015, 14:44

NEC kroonde zich vrijdagavond tot kampioen van de Jupiler League en keert zodoende na één jaar afwezigheid terug op het hoogste Nederlandse niveau. Door de promotie reist de vraag of de Nijmegenaren iets te zoeken hebben in de Eredivisie. Dennis Gentenaar, oud-doelman van de club, denkt van wel. "Ik denk dat NEC het goed gaat doen in de Eredivisie."

"Op FC Dordrecht na zie je dat de meeste promovendi het gewoon erg goed doen in hun eerste jaar in de Eredivisie", zegt Gentenaar tegen VI. "Laten we hopen dat NEC hetzelfde pad gaat bewandelen als Willem II, SC Cambuur en PEC Zwolle." Gentenaar vindt het knap wat de Nijmegenaren gepresteerd hebben. "Dat NEC zo sterk is terugkomen na de degradatie, daar kan ik alleen maar respect voor hebben. De club heeft de negativiteit omgezet naar positiviteit. Daar plukt de ploeg dit jaar de vruchten van, maar ik denk de komende jaren ook. In dat kader is de degradatie van vorig seizoen misschien wel goed geweest."

De oud-keeper van de Gelderse formatie weet wel wat de kracht van de kampioen ligt. "Per wedstrijd zie je een andere uitblinker. De ene week maken Anthony Limbombe en Sjoers Ars het verschil, terwijl een week later Christian Santos en Alireza Jahanbakhsh de wedstrijd kunnen beslissen. In de Jupiler League zijn dat spelers van de buitencategorie. Het kan ook niet anders dan dat de club na dit seizoen Jahanbakhsh kwijtraakt. Die is zo ontzettend goed."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen