Room: "Zou een eer zijn om te spelen voor Curaçao"

4 april 2015, 10:41

Eloy Room hoopt Patrick Kluivert te kunnen helpen in de kwalificatie van Curaçao voor het WK van 2018 in Rusland. De doelman van Vitesse speelde nog nooit een interland voor Curaçao, maar hoopt er bij de volgende kwalificatiewedstrijden van het land tegen Cuba bij te zijn.

De keeper van Vitesse hoopt zijn debuut voor het land spoedig te kunnen maken. "Ik zou het een enorme eer vinden om voor Curaçao uit te komen, maar ik ga nu nog geen beslissing nemen", zegt hij tegen de NOS. "Ik wil eerst het eredivisieseizoen op een goede manier afsluiten. Ik heb al wel spelers gesproken en ik merk dat het voetbal erg leeft op het eiland. Dat is mooi om te zien." De keeper wacht nog op het eerste contact met de bondscoach. "Ik heb nog geen gesprek gehad met Kluivert over de wedstrijden tegen Cuba", zegt hij.

Elson Hooi, die door NAC Breda verhuurd wordt aan het Deense Viborg FF, verwacht tegen Cuba deel uit te maken van de selectie van Curaçao. "Tegen Cuba ben ik er héél graag bij. Dan is de competitie afgelopen en weet ik waarschijnlijk ook hoe mijn toekomst er uitziet", zegt Hooi, die tegen Montserrat nog ontbrak omdat hij zijn club niet in de steek wilde laten.

Op 8 juni staat in het eigen Sentro Deportivo Korsou-stadion de eerste wedstrijd tegen Cuba op het programma. Acht dagen later speelt de ploeg van Kluivert op Cuba om uit te maken wie in de derde WK-kwalificatieronde gaat uitkomen. Als Curaçao het tweeluik winnend afsluit, is het WK nog steeds ver weg. Pas als de derde, vierde en vijfde ronde ook zijn overleefd, is deelname aan het toernooi in Rusland een feit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen