Jans: "Seizoen mag niet als een nachtkaars uitgaan"

3 april 2015, 13:50

PEC Zwolle speelt komende dinsdag in de halve finale van het toernooi om de KNVB Beker tegen FC Twente, maar eerst treedt de bekerhouder nog aan tegen Willem II. Dat doen de ploeg van trainer Ron Jans komende zaterdag in het eigen IJsseldeltastadion. Het is het eerste deel van drie wedstrijden in zes dagen. Het is derhalve een belangrijke week voor PEC Zwolle, zowel in competitie- als in bekerverband.

In de Eredivisie staat PEC Zwolle ondanks een mindere serie nog op plek zeven, met vijf punten voorsprong op Willem II. Het duel met de Tilburgers is dus, net als de halve finale van de beker, van groot belang. Alsof dit nog niet genoeg is, staat vrijdag de uitwedstrijd tegen koploper PSV op het menu. "Bovendien is de voorbereiding lastig, we zijn na de interlands pas sinds vrijdag compleet", realiseert Jans zich in gesprek met De Stentor.

"Het doel voor de wat langere termijn is dat we na de wedstrijd tegen PSV nog ergens voor spelen, het seizoen mag niet als een nachtkaars uitgaan", stelt Jans. "Maar die wedstrijd van dinsdag is heel belangrijk, daar ontkomen we niet aan. Het is ook geweldig dat we in deze fase van het seizoen dat soort wedstrijden nog mogen spelen."

Het is nog de vraag wat Jans in zijn opstelling gaat doen in de komende drie duels. Hij heeft in het achterhoofd dat Tomás Necid en Trent Sainsbury nog niet alles kunnen spelen, terwijl Thomas Lam en Sheraldo Becker ook rondlopen met fysieke klachten. Ryan Thomas is wel weer fit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen