Maritimo Funchal verrast FC Porto in beker

2 april 2015, 22:52   Bijgewerkt: 3 april 2015, 08:30

Maritimo Funchal heeft voor een verrassing gezorgd in de halve finales van de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal. De ploeg afkomstig van het eiland Madeira rekende donderdag voor eigen publiek af met FC Porto. Het werd 2-1.

De eindstand was al bij rust bereikt. Porto was door een goal van Evandro, een volley vanaf de rand van het penaltygebied, in de 32ste minuut nog wel op voorsprong gekomen in het Estádio dos Barreiros. Bruno Gallo herstelde vijf minuten later vanaf elf meter het evenwicht, Moussa Marega tekende op slag van rust met een trefzekere kopbal voor de 2-1.

Maritimo Funchal neemt het op 25 april in de finale op tegen Benfica. De equipe uit Lissabon, die sinds de introductie van het toernooi vijf van de zeven edities won, schakelde eerder Vitória de Setúbal uit.

Bij FC Porto maakte Bruno Martins Indi geen deel uit van de selectie. De verdediger speelde dinsdag met het Nederlands elftal nog mee in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Spanje (2-0).