Volgend seizoen zeven teams in Eredivisie Vrouwen

2 april 2015, 16:45

ADO Den Haag, Ajax, SC Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, FC Twente en Telstar VVNH zijn de zeven teams die volgend seizoen uitkomen in de Eredivisie Vrouwen, die een nieuw leven wordt ingeblazen omdat de KNVB en de clubs niet verder willen met de Belgisch-Nederlandse BeNe League.

De bovengenoemde ploegen zijn dezelfde als de Nederlandse teams die momenteel actief zijn in de BeNe League, al is PSV dit seizoen nog een gezamenlijk initiatief van PSV en FC Eindhoven. Na de zomer gaan de Brabanders verder zonder de stadgenoot. Verder wordt de vrouwentak van FC Twente ondergebracht in een stichting, aangezien de Enschedese formatie met financiële problemen kampt.

"De nieuwe start van een Nederlandse Eredivisie Vrouwen is een stap in de richting van een betere toekomst van het Nederlandse vrouwenvoetbal", klinkt het in een verklaring op de KNVB-website. "De deelnemende clubs en de KNVB zijn overeengekomen vanuit deze basis de komende drie seizoenen verder samen te werken aan een aantrekkelijke en aansprekende Eredivisie Vrouwen."

Het seizoen bestaat uit 28 speelrondes en elke club zal 24 wedstrijden afwerken. Dit betekent dat er elke week een club vrij is, vanwege het oneven aantal deelnemers. Er is de afgelopen periode wel gezocht naar een achtste team, maar zonder succes. De KNVB en de clubs blijven echter inzetten op acht ploegen en mogelijk wordt dat doel voor het seizoen 2016/2017 wel bereikt. Achilles '29 heeft interesse om dan in te stromen, meldt Dagblad De Gelderlander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen