Vijf Engelse oud-bondscoaches luiden noodklok

Ger
2 april 2015, 12:34

Vijf voormalige Engelse bondscoaches roepen op tot hervormingen in de Premier League. Glenn Hoddle, Kevin Keegan, Sven-Göran Eriksson, Graham Taylor en Steve McClaren spreken in een brandbrief hun steun uit voor de plannen van FA-voorzitter Greg Dyke.

De preses lanceerde onlangs voorstellen om Engelse talenten meer kans te geven in de competitie. Afgelopen seizoen waren Engelse voetballers goed voor 32 procent van de speeltijd in de hoogste voetbalklasse, terwijl dat twintig jaar geleden nog bijna 70 procent was. Dyke wil onder meer dat clubs het minimumaantal eigen talenten in de 25-koppige selectie vanaf volgend jaar stapsgewijs opvoeren van acht naar twaalf.

De vijf oud-bondscoaches schrijven dat ze begrijpen dat het gezien de prestatiedruk aanlokkelijk is om buitenlandse topspelers te kopen. "Maar als er niets verandert, loopt Engeland het risico dat de achterstand op de grote voetballanden verder oploopt. Dan wordt het alleen maar moeilijker om een einde te maken aan het lange wachten op het winnen van de wereldtitel."

"Er zijn veel redenen waarom Engeland sinds het WK van 1966 geen grote prijs meer heeft gewonnen en wij dragen ieder een deel van die verantwoordelijkheid. Maar het aantal Engelse voetbaltalenten aan de top wordt steeds kleiner en dat is een groot probleem voor iedere Engelse bondscoach."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen