Portugal
0 – 0
Zwitserland

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hiddink overleeft orkaan van kritiek: "Men naait elkaar op"

Hiddink overleeft orkaan van kritiek: "Men naait elkaar op"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

1 april 2015 – Na een storm van  kritiek is de rust weer enigszins wedergekeerd bij het Nederlands elftal. Bondscoach Guus Hiddink moest het, na de bedenkelijke resultaten in het half jaar na het WK en de 1-1 remise tegen Turkije, flink ontgelden bij de buitenwacht. De gelouterde trainer werd volop bekritiseerd en moest volgens veel mensen het veld ruimen, maar een fraaie 2-0 zege op Spanje heeft Hiddink en Oranje weer wat adem gegeven.

Hiddink beseft dat hij de afgelopen dagen de gebeten hond was, maar de ervaren trainer laat zich niet gek maken. "Ik ben niet de jongste in het vak, ik heb wel vaker van die stormen meegemaakt", zegt de bondscoach daags na de knappe zege op de Spanjaarden in gesprek met de NOS. "Ik kan er inmiddels wel een beetje doorheen kijken. Dat is voetbal. Ik snap dat er geprovoceerd wordt, want dat geeft weer reactie en aandacht. Vervolgens is er weer meer verkoop. Zo werkt de industrie."

Opportunisme viert hoogtij in het internationale topvoetbal, weet Hiddink. "Ik kan er verder weinig mee. Er wordt zoveel gespeculeerd. Ik kan niets anders dan mijn werk met plezier te doen", zegt de 68-jarige Varssevelder. Hij haalt het plezier uit het spelletje, niet uit de berichtgeving in de media. "Het is zo complex geworden, er is zoveel aandacht. Als je naar de persconferenties kijkt: dat zijn langzamerhand meer kooigevechten geworden. Men naait elkaar een beetje op links en rechts, maar ik vind dat niet leuk. Daar ben ik eerlijk in."

Hiddink weet in ieder geval dat de onrust weer even verdwenen is. Maar in juni, als er geoefend wordt tegen de Verenigde Staten en in de EK-kwalificatiecyclus tegen Letland gespeeld wordt, zal de druk weer toenemen. De bondscoach ziet deze periode met vertrouwen tegemoet, omdat hij de samenwerking met de spelers en staf nog altijd prima vindt verlopen. "Zolang de spelers en de staf zich niet van mij afkeren, en daar heb ik wel antennes voor, is dat de kern van het werk. Als een team niet meer reageert op waar ik mee bezig ben, dán moet ik gaan nadenken. Maar dat is niet zo. Dan voel ik het wel aan." Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd