Aanmerkingen op arbitrage kost Altidore rode kaart

Aanmerkingen op arbitrage kost Altidore rode kaart

31 maart 2015 – Jozy Altidore heeft een negatieve hoofdrol voor zich opgeëist in de oefenwedstrijd van de Verenigde Staten tegen Zwitserland. De voormalige aanvaller van AZ werd dinsdag in de 68ste minuut naar de kant gestuurd met een directe rode kaart vanwege aanmerkingen op de arbitrage.De Italiaanse scheidsrechter Luca Banti gaf Altidore geel voor een overtreding en de spits was het er duidelijk niet mee eens en liet dat ook weten. De Italiaanse leidsman was absoluut niet gediend van het gedrag van de oud-AZ'er, tegenwoordig actief bij Toronto FC, en gaf hem een directe rode kaart.

De Verenigde Staten stonden op dat moment met 1-0 voor in Zürich, door een goal van Brek Shea op slag van rust. Valentin Stocker herstelde tien minuten voor tijd het evenwicht, 1-1 bleek tevens de eindscore. Bij de Amerikanen bleef FC Utrecht-aanvaller Rubio Rubin op de bank.

IJsland, waar Ajacied Kolbeinn Sigthórsson reserve bleef, speelde op visite bij Estland eveneens met 1-1 gelijk. Rurik Gíslason bracht de IJslanders in de negende minuut nog wel aan de leiding, Konstantin Vassiljev bepaalde in de 55ste minuut de eindscore op 1-1.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 10 december 2019

  2. maandag 9 december 2019