Belgen in Israël: "Gezien onze status moeten we winnen"

31 maart 2015, 10:33

Slechts één wedstrijd wordt vanavond (dinsdag) gespeeld in de EK-kwalificatie. Dat ene duel vindt plaats in Jeruzalem, waar Israël en België tegenover elkaar staan. De twee landen staan respectievelijk tweede en derde in kwalificatiepoule B en dus zijn de belangen groot, weet de Belgische bondscoach Marc Wilmots.

"Na de loting zeiden we al dat de twee moeilijkste wedstrijden de uitduels in Bosnië-Herzegovina en Israël zouden zijn. Morgen is het zover", blikte hij maandag tegenover Sporza vooruit op het duel met de Israëliërs.

Een goede generale voor het duel met België kende Israël niet, het verloor afgelopen weekend voor eigen publiek met 0-3 van Wales. Dat resultaat verraste Wilmots, geeft hij toe. "Israël nam weinig initiatief en hun plannetje is niet gelukt. Maar wij moeten naar onszelf kijken, collectief spelen en de bal snel laten gaan. Ik heb alleen wat angst voor het veld, dat is heel droog. Als het niet wordt besproeid, hebben we een probleem."

Hoewel Israël boven België staat in de groep, weet doelman Thibaut Courtois dat zijn team het aan zijn stand verplicht is om een goed resultaat te boeken. "Gezien onze status zouden we hier wel moeten winnen, maar dat wil niet zeggen dat we dat makkelijk even zullen doen. We mogen Israël zeker niet onderschatten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen