Geen wraakgevoelens bij Spanje: "Leuk duel van maken"

30 maart 2015, 22:05

Voor voetbalminnend Nederland was het een van de mooiste momenten van het jaar 2014: de memorabele 5-1 overwinning op Spanje op het WK in Brazilië. Het Nederlands elftal kwam met 1-0 achter, maar na het iconische doelpunt van Robin van Persie denderde Oranje over de onttroonde wereldkampioen heen. Ondanks de vernedering van afgelopen zomer heersen er geen gevoelens van wraak bij de Spanjaarden, voor de oefeninterland van dinsdagavond.

De Spaanse hegemonie in het internationale topvoetbal kwam afgelopen zomer ten einde. Het EK werd in 2008 en 2012 gewonnen en in 2010 werd ten koste van Oranje de wereldtitel gegrepen in Zuid-Afrika. Na het kleurloze WK in Brazilië lijkt de Spaanse magie echter uitgewerkt te zijn. Dat merkt Del Bosque aan de berichtgeving. "Eerder was iedereen optimistisch, nu ligt de nadruk meer op het negatieve", aldus de keuzeheer van La Roja.

Veel is er ten opzichte van de hoogtijdagen niet veranderd, geeft Del Bosque aan. "Er zijn geen grote verschillen met het verleden. Ik zie dezelfde gretigheid om goed te spelen en te winnen", stelt de tacticus, die Diego Costa en Jordi Alba wegens blessures moet missen tegen het Nederlands elftal.

Volgens Del Bosque is Spanje wel weer op de goede weg. "We zijn op de goede weg en hebben laten zien dat we een ijzersterke selectie hebben. Maar daar moeten we nog niet tevreden mee zijn, we willen meer", benadrukt de Spaanse bondscoach, die weet dat Nederland in een dipje zit. "Met Holland gaat het minder, terwijl wij met veertien doelpunten tegen drie tegentreffers in de kwalificatie aardig bezig zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen