Stoichkov hekelt oude vijand: "Van Gaal is een stuk vuil"

30 maart 2015, 11:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een oude vijand maakt in de Spaanse krant Sport korte metten met Louis van Gaal. De Bulgaarse baltovenaar Hristo Stoichkov werkte aan het eind van de jaren '90 onder Van Gaal bij FC Barcelona en heeft geen goed woord over voor de huidige manager van Manchester United.

"ik heb geen enkel respect voor Van Gaal. Als mens is hij een stuk vuil", zegt Stoichkov over zijn oude trainer. Hij heeft louter negatieve ervaringen met de Nederlander. "Toen ik een keer terugkeerde van een blessure zette hij me, uit tegen Real Madrid, links achterin", bromt hij. "Op een andere dag, toen ik geblesseerd was, ging hij naar mijn vrouw en vroeg hij haar waarom ze eigenlijk getrouwd was met zo'n slecht persoon als ik."

De aanwezigheid van Van Gaal was voor Stoichkov aanleiding om in de zomer van 1998, na twee jaar in Catalaanse dienst, te vertrekken uit Camp Nou. "Mijn komst naar FC Barcelona was de mooiste dag uit mijn leven, de meest verdrietige dag was het moment dat ik vertrok. En dat was de schuld van Van Gaal."

In de jaren '90 was Stoichkov één van de beste spelers van de wereld. In 1994 werd hij verkozen tot wereldvoetballer van het jaar, datzelfde jaar haalde hij met Bulgarije de halve finale van het WK.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen