Kozakken Boys verliest, Spakenburg komt op twee punten

28 maart 2015, 17:06

Kozakken Boys heeft zichzelf een uiterst slechte dienst bewezen in de topklasse zaterdag. De ploeg uit Werkendam gaat aan de leiding in de topklasse, maar verloor vanmiddag (zaterdag) met 2-1 van laagvlieger FC Lisse. Spakenburg heeft optimaal geprofiteerd van dat puntenverlies, de ploeg zegevierde vanmiddag met 3-1 over ONS Sneek en komt daardoor op twee punten van de koploper.

Kozakken Boys kende een vervelende middag in Lisse, waar het al na één minuut tegen een 1-0 achterstand aankeek. Voor rust werd het ook nog 2-0, door een eigen doelpunt van Wesley Pollemans. Leon Bot maakte het een kwartier voor tijd nog spannend door de 2-1 te maken, maar verder kwam de koploper niet.

Nummer twee Spakenburg won met 3-1 van ONS Sneek, maar stond met rust nog wel met 1-0 achter tegen de Friezen. Na de pauze keerde de thuisploeg het tij, door drie keer te scoren. ONS-doelman Ivan Landlust kreeg al snel na de rust een rode kaart, omdat hij de bal buiten het strafschopgebied met de hand raakte. Bij de Friezen moest er toen een speler op doel, waarna het verzet snel gebroken was.

Spakenburg doet dus prima zaken en lijkt klaar voor de derby tegen IJsselmeervogels. De Vogels zegevierden vanmiddag ook, de nummer acht van de ranglijst rekende in een doelpuntrijke wedstrijd af met SC Genemuiden: 3-4.