Rusland dient protest in bij UEFA na chaos in Montenegro

28 maart 2015, 10:48

De Russische voetbalbond heeft de bij de UEFA een protest ingediend naar aanleiding van de gebeurtenissen van vrijdagavond in Montenegro. In het EK-kwalificatieduel kreeg Rusland-keeper Igor Akinveev al in de eerst minuut een vuurpijl tegen zijn achterhoofd, waarna het duel even gestaakt werd. Na de afkoelperiode ging de wedstrijd verder, waarna de arbiter in de 67ste minuut besloot de wedstrijd definitief te staken.

De Russische bond is niet te spreken over de UEFA. Rusland vindt het duel al na het incident met de doelman direct had moeten worden gestaakt. Akinveev moest met brandwonden naar het ziekenhuis worden gebracht. "Het is jammer dat de fans in Montenegro deze wedstrijd hebben verpest. Maar deze wedstrijd had meteen stilgelegd moeten worden. We hebben een protest ingediend", aldus Nikolai Tostich, de voorzitter van de Russische bond.

Hij verwacht dat de gebeurtenissen nog een staartje zullen krijgen. "Ik ga ervan uit dat de UEFA een objectieve en eerlijke beslissing over de wedstrijd zal nemen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen