'Lord' Bendtner schiet Denemarken langs VS

25 maart 2015, 22:43   Bijgewerkt: 25 maart 2015, 23:00

Bij VfL Wolfsburg is hij vooral reserve achter Bas Dost, maar Nicklas Bendtner vindt het net nog altijd makkelijk. Dat bewees de Deense cultheld woensdag in een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. De tot 'lord' gebombardeerde sptis maakte er drie, waardoor de Denen met 3-2 wonnen.

Met zijn doelpunten voorkwam Bendtner dat de aandacht uitging naar twee oude bekenden uit de Eredivisie, die scoorden namens de Amerikanen. Voormalig AZ-spits Jozy Altidore had de score geopend, even later maakte de huidige AZ-aanvaller Aron Jóhannsson het tweede Amerikaanse doelpunt. Tussendoor maakte Bendtner gelijk, na de pauze boog hij met nog twee goals de 1-2 achterstand om in een 3-2 zege. De winnende goal van de 27-jarige spits van VfL Wolfsburg viel in de eerste minuut van de blessuretijd.

Bij Denemarken droeg Christian Eriksen, voor het eerst in zijn carrière, de aanvoerdersband. Ajacied Nicolai Boilesen had een basisplaats, hij werd na rust vervangen door AZ'er Simon Poulsen. Ook Lasse Schöne kwam in actie, de middenvelder viel in de slotfase in voor voormalig eredivisiespeler Michael Krohn-Dehli.