FC Twente bevestigt: Bengtsson per direct naar Malmö

25 maart 2015, 17:10

De derby tegen Heracles Almelo, half januari, is de laatste wedstrijd van Rasmus Bengtsson voor FC Twente geweest. De 28-jarige verdediger trekt de deur van de Grolsch Veste per direct achter zich dicht. Hij keert terug naar zijn vaderland Zweden en gaat aan de slag bij Malmö FF, meldt FC Twente.

"Ik heb vijf mooie jaren bij FC Twente gehad en ik zal de club, de supporters en de sfeer in het stadion missen", zegt Bengtsson op de clubsite. "Ook buiten het veld kijk ik terug op een fijne periode. Het is voor mij speciaal dat ik terugkeer naar Malmö, de stad waarin ik ben opgegroeid. Als jonge speler ben ik bij Malmö FF begonnen en heb daar de hele jeugdopleiding doorlopen. Ik heb een speciale band met de stad en de club."

in de zomer van 2010 kwam Bengtsson naar FC Twente, sindsdien speelde hij 93 competitieduels voor de club. Met de Tukkers won de verdediger één KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Omdat hij met zijn vorstelijke salaris zwaar op de begroting drukte, was FC Twente bereid om hem te laten gaan. Naar verluidt ontvangt de club een kleine vergoeding, van ongeveer twee ton, voor de centrale verdediger.

Mede door een knieblessure kwam Bengtsson sinds half januari niet meer in actie voor FC Twente.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen