Assistent Van den Ham blijft mogelijk wél bij Utrecht

25 maart 2015, 16:10

In tegenstelling tot hoofdcoach Robby Alflen blijft diens assistent Harry van den Ham mogelijk wel werkzaam bij FC Utrecht. De ervaren trainer heeft een contract tot de zomer van 2016 en benadrukt in gesprek met Voetbal International dat het vertrek van Alflen geen gevolgen voor hem hoeft te hebben.

Van den Ham kan gewoon blijven, laat hij weten. "Het is niet zo dat ik nu uit solidariteit met Robby opstap aan het einde van dit seizoen. Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht", geeft hij aan. Wel gaat er uiteraard één en ander veranderen voor Van den Ham, want hij werkt dit seizoen nauw samen met Alflen. De voormalig hoofdcoach van FC Dordrecht verwacht dat hij binnenkort rond de tafel gaat zitten met de clubleiding. "Maar tot die tijd wil ik niet op de zaken vooruitlopen. Prioriteit is om het seizoen tot een goed einde te brengen."

Van den Ham vindt het jammer dat Alflen moet vertrekken. "Ik vind dat we dit seizoen veel pech hebben gehad met blessures, maar ook in wedstrijden. We hadden ook negen punten meer kunnen hebben en dan zag de situatie er heel anders uit. Maar dat telt niet. Dat weet Robby ook. En dan is hij ook heel realistisch."

FC Utrecht maakte eerder vandaag (woensdag) bekend dat het in de zomer aflopende contract met Alflen niet wordt verlengd. "Het spelbeeld en de behaalde resultaten zijn onevenwichtig", gaf FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik als uitleg bij de beslissing. "Daarnaast hebben we over meer zaken gesproken met betrekking tot de toekomst. Hier verschillen we, zo blijkt na één jaar samenwerking, teveel van mening en visie."

De club uit de Domstad staat, na 28 duels, op een magere twaalfde plaats in de Eredivisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen