Schreuder: "Het initiatief zal nu van Bilal moeten komen"

25 maart 2015, 12:02

Alfred Schreuder vindt het doodzonde dat Bilal Ould-Chikh afstevent op een vertrek bij FC Twente. De coach hoopt echter nog dat het zeventienjarige talent in De Grolsch Veste zal blijven, ook al legde hij een verbeterde meerjarige contractaanbieding naast zich neer. De Tukkers hebben niet de financiële middelen om een nieuwe poging te doen, waardoor het jeugdproduct op weg is naar de uitgang.

Ould-Chikh kon zich niet vinden in de financiële voorwaarden voor het nieuwe contract. Twente moet de hand op de knip houden, omdat het volgend seizoen een slordige negen miljoen euro moet bezuinigen. "Het is zonde dat we er niet uit zijn gekomen", zegt Schreuder tegen Voetbal International over het talent, dat vastligt tot medio 2016. Mocht Twente wat aan hem willen verdienen, dan moet de speler dus in de zomer verkocht worden.

"Ik vind dat een speler op de leeftijd van Bilal altijd moet kiezen voor zijn ontwikkeling en bij FC Twente kan hij in de toekomst volop speeltijd krijgen", stelt Schreuder. "Ik heb dat vorige week nogmaals tegen hem gezegd en Bilal vertelde mij dat hij graag wil blijven. Het initiatief zal nu echter wel van hem moeten komen, want zoals ik heb begrepen, zal FC Twente niet meer bewegen", besluit de coach van Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen