Verbeek vervolgt goede serie met revanche op Nürnberg

23 maart 2015, 22:12

Gertjan Verbeek heeft revanche genomen op 1.FC Nürnberg. De Nederlandse oefenmeester was tussen oktober 2013 en april 2014 eindverantwoordelijke bij Nürnberg, maar moest daar vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten. Maandag keerde hij met zijn nieuwe club VfL Bochum terug in het Grundig-Stadion en Verbeek leidde zijn elftal naar een 1-2 overwinning.

In de openingsfase had Bochum weinig te vertellen tegen Nürnberg, dat afgelopen seizoen naar de Tweede Bundesliga degradeerde. De thuisploeg benutte de kansen echter niet en dat deden de bezoekers zeven minuten voor de pauze wel, op fraaie wijze bovendien. Marco Terrazzino ramde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in één keer heerlijk in het doel.

Simon Terodde tekende in de 64ste minuut voor de 0-2. Bochum kwam er snel uit nadat Nürnberg slordig was in de opbouw. Daarmee leek het beslist, maar Peniel Mlapa bracht zes minuten later de spanning terug met de 1-2. Nürnberg ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam niet verder dan een schot tegen de lat.

Zodoende bleef het Bochum van Verbeek voor de zesde opeenvolgende keer ongeslagen. De ploeg klimt door de winst van de twaalfde naar de achtste plek. Het passeert onder meer Nürnberg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen