Geblesseerde Kuyt moet batterij paar weken opladen

24 maart 2015, 07:37

Dirk Kuyt was het hele seizoen zo fit als een hoentje, maar de aanvaller van Fenerbahçe heeft nu slecht blessurenieuws te horen gekregen. De oud-international van Oranje kampt met een spierblessure en zal daarom enkele weken uit de roulatie liggen.

Hoewel Kuyt 34 jaar is, staat hij nog steeds bekend om zijn fitheid. De aanvaller was tot afgelopen weekend niet kapot te krijgen, getuige ook zijn staat van dienst in het huidige seizoen. Bij alle 25 competitiewedstrijden van Fenerbahçe stond de Katwijker in de basis. Afgelopen zondag ook, in de topper tegen Besiktas (1-0 winst), maar wegens de kwetsuur moest hij na 49 minuten spelen de strijd staken.

Uit onderzoek is gebleken dat Kuyt geplaagd wordt door een tweedegraads spierscheuring in zijn rechterbovenbeen. Dat heeft zijn werkgever via de officiële clubkanalen bevestigd. De aanvaller lijkt de wedstrijden tegen Rizespor en Mersin Idman Yurdu (beker) te moeten missen.

Fenerbahçe is, ondanks de belangrijke zege op Besiktas, nog de nummer drie in de Turkse Süper Lig. De Gele Kanaries staan echter slechts twee punten achter op koploper Galatasaray.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen