PSV onderuit: "We moeten ons nu niet gek laten maken"

22 maart 2015, 18:33

Met een zege in de Kuip hoopte PSV zondag de naderende landstitel extra glans te geven, maar het liep anders. In Rotterdam-Zuid gingen de Brabanders met 2-1 onderuit, een nederlaag waar op basis van de hele wedstrijd weinig op af viel te dingen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld enkele weken geleden tegen Ajax, toen het voetballend de betere was, stuitte PSV ditmaal op een sterkere tegenstander.

Typerend voor het spel van PSV in de Rotterdamse Kuip was het begin van de wedstrijd. Feyenoord mocht aftrappen en via Anass Achahbar kwam de bal bij Elvis Manu, die vanaf de linkerkant van het veld een voorzet gaf. Lex Immers kwam voor zijn man en kon bij de tweede paal intikken, maar raakte de bal verkeerd.

PSV ontsnapte dus aan een achterstand, maar het was eigenlijk ongelooflijk dat de ploeg zo slap begon. Na vier nederlagen op rij in de Kuip, zou PSV toch moeten weten hoe gevaarlijk een bezoek aan Rotterdam-Zuid kan zijn. "We wilden scherp beginnen, maar blijkbaar sliepen we nog bij de aftrap", bromt Adam Maher. "Heel slecht", vult aanvoerder Georginio Wijnaldum aan. "Daarna herpakten we ons wel, maar twee momenten in de tweede helft hebben ons de partij gekost", verwijst hij naar de twee fraaie doelpunten van Achahbar.

Luuk de Jong, de spits van PSV, vindt dat zijn ploeg daarna nog wel een gelijkspel verdiend had. "We kregen een paar mogelijkheden op de gelijkspel, die moeten er eigenlijk in. Dan had je hier 2-2 gespeeld, dat is toch heel anders dan verliezen." De nederlaag is een tik voor PSV, maar meer ook niet. "Of we hier nerveus van worden? Nee hoor, dat is nergens voor nodig. We zijn er nog niet, dat wisten we al. De volgende wedstrijd is uit bij FC Twente, dan moeten we weer vol aan de bak. Door één nederlaag moeten we ons niet gek laten maken. We hadden een goede voorsprong opgebouwd, dat hebben we zelf gedaan door een goede reeks neer te zetten. Natuurlijk bouw je die voorsprong het liefst verder uit, maar we staan er nog altijd goed voor."

Dat vindt ook aanvoerder Wijnaldum, die net als zijn teamgenoten de afgelopen weken nog niet over een eventuele titel wilde praten. Hoewel de voorsprong op Ajax enorm was, weigerden alle PSV'ers te roepen dat de titelstrijd wel beslist was. "Dat doen we pas als we de schaal in onze handen hebben", benadrukt hij. "We moeten blijven doen wat we de afgelopen weken gedaan hebben en niet blijven hangen in deze teleurstelling."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen