Tevez knalt Juventus naar derde minimale zege op rij

22 maart 2015, 16:59   Bijgewerkt: 22 maart 2015, 20:00

Dat voor kleine overwinningen ook gewoon drie punten staan lijkt Juventus zich als geen ander te beseffen. De koploper van de Serie A boekte zondagmiddag de derde 1-0 zege op rij. In het eigen Juventus Stadium werd Genoa met het minimale verschil opzij geschoven. Carlos Tevez was wederom de gevierde man bij La Vecchia Signora.

Sassuolo en Palermo werden in de afgelopen twee duels met 1-0 verslagen en ditmaal werd Genoa met dezelfde cijfers over de knie gelegd. Het tekent de fase waarin Juventus in de Serie A zit: het voetbal is niet geweldig, maar er worden wel steeds drie punten bijgeschreven. De voorsprong op nummer twee AS Roma, dat later op de dag tegen Cesena (uit) speelt, bedraagt maar liefst zeventien punten.

Zonder de geblesseerde Paul Pogba zorgde Carlos Tevez in de eerste helft met een heerlijke pegel via de onderkant van de lat voor de enige treffer van de wedstrijd. De Argentijn was midweeks ook al de held van Juventus, met twee doelpunten en een assist in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund (0-3 winst). Tevez zorgde tegen Genoa dus wederom voor het hoogtepunt van de wedstrijd, waarin Giorgio Chiellini de lat raakte. Tevez miste in de tweede helft nog wel een strafschop.

Juventus is dankzij de zege op Genoa al negen wedstrijden op rij ongeslagen in de Serie A.