Officieel: Foeke Booy ontslagen bij Go Ahead Eagles

Officieel: Foeke Booy ontslagen bij Go Ahead Eagles

22 maart 2015 – Wat eerder op zondagmiddag al naar buiten kwam, is nu officieel bevestigd door Go Ahead Eagles: Foeke Booy is per direct ontslagen als trainer van Deventenaren. De geplaagde coach had te weinig draagvlak om werkzaam te blijven op De Adelaarshorst, meldt de club.

"De RvC van de club heeft besloten de samenwerking te beëindigen, omdat het draagvlak in brede lagen van de club op dit moment onvoldoende is", brengen de Eagles in een statement naar buiten. Na het vertrek van Booy, die onlangs aangaf na het seizoen te vertrekken uit Deventer, neemt Dennis Demmers de honneurs waar. Hij wordt ondersteund door assistent-coach Michel Boerebach.

Go Ahead stelt dat de club baalt van de gang van zaken. "De clubleiding betreurt ten zeerste dat ze dit besluit heeft moeten nemen, omdat ze met Foeke Booy zeer prettig en goed heeft samengewerkt. De club is Foeke Booy dankbaar voor zijn geleverde werk en wil hem veel succes wensen in het vervolg van zijn loopbaan", wordt er gezegd.

Het ontslag van Booy komt niet als een donderslag bij heldere hemel. De laatste vijf wedstrijden werden door de Eagles verloren en er waren bovendien geluiden van kritiek te horen vanuit de spelersgroep en de supporters, die  zaterdagavond na het verlies tegen Vitesse (0-2) het vertrek van de oefenmeester eisten. Vorig seizoen werd Booy nog verrassend dertiende in de Eredivisie, maar dit seizoen heeft Go Ahead het een stuk lastiger. Het staat op de zeventiende plaats, waardoor het verwikkeld is in de strijd tegen degradatie.

Booy zat in totaal tijdens 66 wedstrijden in de dug-out bij Go Ahead.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020