De Jong: "We hadden het zelf moeten afmaken"

22 maart 2015, 09:37

SC Cambuur kwam er zaterdag nogal bekaaid vanaf in Alkmaar. De Leeuwarders waren meer dan gewaagd aan AZ en mochten negentig minuten lang hoop koesteren op een punt, maar in de blessuretijd ging de Friese club door een doelpunt van Markus Henriksen met 2-1 ten onder in het AFAS Stadion. Trainer Henk de Jong baalt van het resultaat, maar is zeer te spreken over het optreden van zijn spelers.

"Ik ben trots op ons spel", zegt De Jong voor de NOS-camera over het duel met AZ. "In de eerste helft zie je dat je wel eens onder druk kan komen te staan tegen een ploeg als AZ, maar na een minuut of twintig begonnen we het duel goed onder controle te krijgen. We kwamen terug in de wedstrijd en begonnen beter te voetballen. We werden langzaam de betere partij en in de tweede helft hebben we dat doorgezet. De gelijkmaker was terecht en daarna hadden we het zelf moeten afmaken", aldus de trainer van Cambuur.

Het was voor Cambuur heel zuur dat het uiteindelijk toch nog de deksel op de neus kreeg. "Het is jammer dat we hier verliezen, het is onnodig. Als we echt groot willen worden, dan moeten we deze wedstrijden winnen. Maar dan moet je de kansen die je krijgt afmaken."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!